top of page
SOCIAL IMAGE.PNG

Εθελοντικές Θέσεις

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε τις διαθέσιμες εθελοντικές θέσεις για τις οποίες μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας.

Η σελίδα ανανέωνεται, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες της οργάνωσης για νέα μέλη. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το SolidariTee Greece, μέχρι στιγμής, δέχεται μόνο φοιτητές οι οποίοι σπουδάζουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχουν ως (μόνιμο ή ημιμόνιμο) τόπο κατοικίας τους την Ελλάδα. 

Ενδιαφέρεσαι να γίνεις μέλος;

Περιηγηθείτε, παρακάτω, για περισσότερες πληρφορίες σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις στις ομάδες μας. Ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο για να συμπληρώσετε την Αίτηση Εθελοντικού Ενδιαφέροντος και να διαλέξετε τις διαθέσιμες εθελοντικές θέσεις για τις οποίες μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας.

https://airtable.com/shrDbr2fucb8s2zHp

ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΜΑΣ

PR BADGE SOLI.png
ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (PR)

Η επικοινωνία είναι ο βασικός τρόπος ανάπτυξης των ανθρωπίνων σχέσεων. Το προσφυγικό ζήτημα χρειάζεται την ανθρώπινη επαφή και ευαισθητοποίηση για να μετατραπεί σε μια αρχή μιας νέας ζωής. Η ομάδα των Public Relations του SolidariΤee Greece ψάχνει να βρει δημιουργικούς τρόπους να επικοινωνήσουμε τις αξίες που συνεπάγονται με την αντιμετώπιση του προσφυγικού και να να συνδέσουμε τους εθελοντές με σκοπό να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και ενέργειες σχετικά με την προσφυγική αλληλεγγύη. Σας καλούμε λοιπόν να εμπνευστείτε μέσα από το έργο των άλλων παραγόντων του SolidariΤee να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε φυσική υπόσταση σε αυτή τη συνεργασία. (Αμαλία Πανταζοπούλου)

SHOP BQDGE SOLI.png
ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ (SHOP)

Η ομάδα μας βάζει το Tee στο SolidariTee Greece και είναι υπεύθυνη του ηλεκτρονικού μας Shop. Μέσω του καταστήματος, επιτρέπουμε στα μέλη μας να βάλουν το δικό τους λιθαράκι τόσο με τις οργανωτικές, επικοινωνιακές ή και καλλιτεχνικές τους ικανότητες, στο να επισπευσθεί η πώληση ενός SolidariTee. Άτομα με κλήση προς το Marketing καλούνται να οργανώσουν διαφημιστικές ενέργειες και να δημιουργήσουν προωθητικό οπτικοακουστικό υλικό, ενώ παράλληλα ερευνούν και αναγνωρίζουν πιθανούς συνεργάτες τόσο στον κλάδο του τύπου όσο και σε τοπικούς εκθεσιακούς χώρους. Από την άλλη, άτομα που ενδιαφέρονται περισσότερο για το Operations Management καλούνται να δρομολογήσουν τις διανομές και να επιτύχουν μία συνεχή απογραφή του καταλόγου μας. Με κάθε πώληση, μαζί με τον πελάτη προσφέρεις και εσύ έμμεσα ένα χέρι βοηθείας στις συνεργαζόμενες ΜΚΟ που παλεύουν, για να προσφέρουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους πρόσφυγες μία δίκαιη νομική αντιμετώπιση. (Έλενα Χαβρεδάκη)

SOCIAL MEDIA BADGE SOLI.png
ΟΜΑΔΑ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ (SOCIAL MEDIA)

Η ομάδα των Social Media στο SolidariTee Greece διαδραματίζει σημαντικό ρόλο για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις δράσεις του οργανισμού αλλά και τις προσφυγικές εξελίξεις. Η εικόνα που επιδιώκουμε να διαμορφώσει το κοινό για την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του εθελοντικού οργανισμού πραγματώνεται μέσω των post και stories. Σκοπός της ομάδας τίθεται η αλληλεπίδραση με το κοινό, η κοινοποίηση δημιουργικού περιεχομένου καθώς και η προσέγγιση του προσφυγικού ζητήματος από διάφορες οπτικές. Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη των Social Media ανταλλάσσουν ιδέες για το πως η προσφυγική κρίση και ο πόλεμος μπορεί να αναδειχθεί τόσο μέσω της λογοτεχνίας όσο και της εικαστικής έκφρασης. Ωστόσο, δεν ξεχνούμε να προσεγγίζουμε κάθε ζήτημα αντικειμενικά, χωρίς να παρουσιάζουμε ντοκουμέντα ωμής βίας και δίχως να καλλιεργούμε την αίσθηση της λύπησης απέναντι στους πρόσφυγες. Είναι σημαντικό να γίνουν κατανοητές οι πραγματικές συνθήκες διαβίωσης των αιτούντων άσυλο, ενώ παράλληλα να καλλιεργηθεί η ενσυναίσθηση του κοινού. (Εβελίνα Μαυροπούλου)

NEWSLETTER BADGE SOLI.png
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ NEWSLETTER

Το Newsletter αποτελεί έναν άμεσο τρόπο για πληροφόρηση και τροφή για σκέψη σε ζητήματα γύρω από το προσφυγικό. Η ομάδα μας μέσα από τη διαρκή έρευνα και την αξιολόγηση των δεδομένων, στοχεύει να ενημερώσει σφαιρικά και να ευαισθητοποιήσει τόσο για τις ιδεολογικές όσο και για τις πρακτικές διαστάσεις του ζητήματος. Με αυτό τον τρόπο συνεισφέρουμε στο γενικότερο όραμα του Οργανισμού μας να αλλάξει τις όποιες προκατειλημμένες ρατσιστικές αντιλήψεις και μύθους γύρω από το προσφυγικό ζήτημα. Τα μέλη της ομάδας, έπειτα από προσωπική βιβλιογραφική έρευνα, αξιοποιώντας έμπιστες πηγές και σε συνεργασία με τον/την Υπεύθυνο/η του Newsletter, επιλέγουν ένα θέμα και συνθέτουν ένα άρθρο που αφορά κάποια παράμετρο του προσφυγικού, όπως για παράδειγμα τις συνθήκες διαβίωσης στις δομές φιλοξενίας, τα νομικά δικαιώματα των προσφύγων, κ.α. Θεωρούμε ότι εάν καταφέρουμε να πληροφορήσουμε καλύτερα, να ευαισθητοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα κατανόησης και αλληλεγγύης, τότε θα έχουμε πετύχει το σκοπό μας. (Γεωργία Καποπούλου)

PODCAST BADGE SOLI.png
ΟΜΑΔΑ PODCAST

Όλοι έχουν ακούσει για προσφυγικές κρίσεις στον κόσμο, αλλά λίγοι καταλαβαίνουν τι πραγματικά διακυβεύεται σε αυτές. Από τη Βενεζουέλα ως τη Μυανμάρ, περνώντας από την πόρτα μας, οι προσφυγικές κρίσεις είναι σημαντικότερες από ποτέ. Πίσω όμως από μία αίτηση ασύλου κρύβεται ένας άνθρωπος, μια ιστορία. Η ομάδα του Podcast αναλύει και αποκρυπτογραφεί γεγονότα και συμβάντα και παρουσιάζει με απλή και προσιτή γλώσσα αυτό που πραγματικά μετράει. (Άρης Ασκόπουλος)

HR SOLI BADGE.png
ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (HR)
Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.                                                 

Στην ομάδα του HR στο SolidariTee Greece στοχεύουμε στην σωστή επιλογή ατόμων για την οργάνωση αλλά και στην ευημερία και σωστή λειτουργία της. Συγκεκριμένα, είμαστε υπεύθυνοι για την επίλυση τυχών προβλημάτων μεταξύ των μελών της οργάνωσης αλλά και για την ανταπόκριση σε παράπονα εξωτερικών παραγόντων. Ακόμη, για να διασφαλίσουμε τη καταλληλόλητα των μελών μας και να εξασφαλίσουμε και το γεγονός  ότι όλα  τα μέλη μας είναι πλήρως ενήμερα, ενεργά και αφοσιωμένα στο σκοπό τους, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να  ασχοληθούν με το SolidariTee περνάνε μια συνέντευξη από συγκεκριμένες  στοχευμένες ερωτήσεις οι οποίες  μας  βοηθούν να καταλάβουμε το ποιόν των υποψήφιων μελών και το αν πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν στην εκπλήρωση του έργου μας. (Στέλλα Κρασούλη)

ΓΔ BADGE SOLI.png
ΟΜΑΔΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (ΓΔ)
Δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.                                 

Η Ομάδα της Γενικής Διαχείρισης διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες του οργανισμού μας στην Ελλάδα. Η ομάδα αποτελείται από τους υπεύθυνους των παραπάνω ομάδων και του γενικού υπεύθυνου του SolidariTee Greece. Στην ΓΔ, θέτουμε την δομή του οργανισμού, τους μηνιαίους, αλλά και τους ετήσιους στόχους μας. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε και βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με τον κεντρικό οργανισμό στην Αγγλία. Μέσα από τις εβδομαδιαίες μας συναντήσεις, έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε προβλήματα και να πειραματιστούμε με τις σκέψεις μας, ώστε να βρούμε τις πιο κατάλληλες λύσεις σε αυτά. Δίνουμε την ευκαιρία στα πιο παθιασμένα και οργανωτικά μέλη της ομάδας μας να ανελιχθούν μέσα στον οργανισμό και να γίνουν μέλη της ΓΔ. Σημαντικές ικανότητες που τα μέλη μας αναπτύσσουν στην συγκεκριμένη ομάδα είναι η διαχείριση κρίσεων, η ευελιξία, και η ικανότητα τους στην ηγεσία.  Μέγας στόχος της ομάδας μας αποτελεί η γενικότερη απόδοση του οργανισμού, βασιζόμενοι στην ανάπτυξη αμοιβαίου σεβασμού, στην ικανοποίηση αλλά και κοινωνικοποίηση των μελών μας. (Θάνος Αδαμίδης)

Είμαστε στο

ethelon.png

!

To SolidariTee Greece θα έχει διαθέσιμες εθελοντικές θέσεις στο Ethelon!
Αν είσαι φοιτητής, παθιασμένος για τα ζητήματα του προσφυγικού και θες να υποστηρίξεις την οργάνωση και το έργο μας, μπορείς να κάνεις την αίτηση εθελόντισμου σου μέσω της πλατφόρμας του Ethelon όταν ανοίξουν οι θέσεις μας στην πλατφόρμα. Μόλις ολοκληρώσεις την αίτηση σου, η Ομάδα του Ανθρώπινου Δυναμικόυ μας θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σου.

Ακολούθα τον παρακάτω σύνδεσμο για να δεις το προφίλ μας στο Ethelon: 
http://www.ethelon.org/ngo/solidaritee-greece/

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Η υποστήριξη των εθελοντών μας και των αναγκών τους αποτελεί βασική μας αρχή. Αν έχεις κάποιον προβληματίσμο ή κάποιο παράπονο κατά την διάρκεια του εθελοντισμού σου στο SolidariTee Greece, συμπλήρωσε την παρακάτω Φόρμα Αίτησης Παραπόνων. 

Έχεις ερωτήσεις; Επικοινώνησε μαζί μας!

Σε ευχαριστούμε για την επικοινωνία σου!

Μπορείς να μας στείλεις και ένα email στο: hrsolidariteegreece@gmail.com

bottom of page