top of page
Picture1_edited_edited_edited.png

Οι Αξίες Μας

Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να ενσωματώνουμε τις αξίες μας σε κάθε επίπεδο λειτουργίας μας, από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους εθελοντές μας έως τη διαδικασία κατασκευής των προϊόντων μας.

Αυτή η σελίδα παρέχει μια επισκόπηση του τρόπου με τον οποίο εφαρμόζουμε αυτές τις αξίες στα διάφορα επίπεδα του οργανισμού μας.

Δεσμευόμαστε να βελτιώνουμε συνεχώς τη βιωσιμότητα και αειφορία μας στο SolidariTee. Από το 2020 και μετά, όλα τα μπλουζάκια θα είναι κατασκευασμένα από βιολογικό βαμβάκι, καθώς παράγεται με πολύ λιγότερο νερό και είναι πολύ καλύτερο για το περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε να πουλάμε τα μη βιολογικά μπλουζάκια που έχουν ήδη κατασκευαστεί, για να περιορίσουμε τις σπατάλες μας στο ελάχιστο.

8-Features-2-scaled.jpg
solidaritee%2520gr%2520website%2520background1_edited_edited.jpg

Τα Mπλουζάκια Mας 2020-21

Τα μπλουζάκια μας για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 είναι τα πιο βιώσιμα και ηθικά μπλουζάκια μας μέχρι τώρα. Είμαστε περήφανοι που δεσμευτήκαμε ότι όλα τα μπλουζάκια μας θα είναι 100% βιολογικά έως το 2022. Στην πράξη, αυτό σημαίνει δέσμευση για οργανικά SolidariTees τα επόμενα χρόνια, έτσι ώστε όλη η γκάμα μας να γίνει πλήρως βιολογική.

 

Τα μπλουζάκια μας φέτος προέρχονται από την Stanley / Stella και η εκτύπωση από την Fifth Column. Δείτε παρακάτω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με όλες τις πτυχές της διαδικασίας παραγωγής μας.

Τα υλικά

Τα μπλουζάκια μας είναι 100% πιστοποιημένα κατά GOTS και φτιάχνονται από πιστοποιημένα οργανικό βαμβάκι (Organic Content Standard). Το βαμβάκι αυτό καλλιεργείται από μη ΓΤ (γενετικά τροποποιημένους) σπόρους και χωρίς τη χρήση χημικών φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων. Το οργανικό βαμβάκι χρησιμοποιεί 91% λιγότερο νερό από το κοινό και έχει 46% λιγότερες επιπτώσεις στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Το βαμβάκι με πιστοποίηση GOTS είναι ανιχνεύσιμο από το χωράφι μέχρι τον τελικό πελάτη. Έχουν επίσης πιστοποίηση OEKO-TEX Standard 100 και είναι vegan κατά PETA, πράγμα που σημαίνει ότι δεν διεξάγουν ούτε θέτουν σε λειτουργία δοκιμές σε ζώα, ούτε περιέχουν συστατικά που προέρχονται από ζώα.

Η κατασκευή

H Stanley / Stella είναι μέλoς του Fair Wear Foundation. Αυτό σημαίνει ότι τα εργοστάσια στα οποία κατασκευάζονται τα μπλουζάκια ελέγχονται τακτικά για να διασφαλίζεται η ποιότητα και αξιοπρέπεια της εργασίας όσων δουλεύουν στα εργοστάσια.

Η συμμετοχή στο Ίδρυμα Fair Wear δεσμεύει τη Stanley / Stella σε οκτώ εργασιακά πρότυπα βάσει της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας - αυτά περιλαμβάνουν έναν αξιοπρεπή μισθό, μια ελεύθερα επιλεγμένη εργασία και ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον.

Η εκτύπωση

Φέτος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Fifth Column για τη μεταξοτυπία μας. Εκτός από την προμήθεια βιώσιμων προϊόντων για εκτύπωση, όπως αυτά της Stanley / Stella, πληρώνουν σε όλους τους υπαλλήλους τους έναν μισθό αξιοπρεπή για τη ζωή στο Λονδίνο (London Living Wage) και διατηρούν όλα τα μέλη του προσωπικού σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Η παραγωγή γίνεται χωρίς χαρτί και όλα τα μελάνια τους είναι vegan και 100% χωρίς φθαλικό εστέρα (διαβάστε, στα αγγλικά, εδώ για τις αρνητικές επιπτώσεις των φθαλικών ενώσεων).

Χρησιμοποιούμε μελάνια με βάση το νερό για την εκτύπωσή μας, τα οποία είναι πολύ πιο φιλικά προς το περιβάλλον από την εναλλακτική (πλαστιζόλη). Αυτά τα μελάνια δεν περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες και είναι υδατοδιαλυτά, επομένως δεν απαιτούν εξειδικευμένες υπηρεσίες καθαρισμού.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη βιωσιμότητα και τη δεοντολογία της Fifth Column εδώ.

 

SolidariTees στο τέλος της ζωής τους

Ελπίζουμε να μπορείτε να φοράτε το μπλουζάκι σας για πολλά χρόνια. Όταν έρθει η ώρα να το αποσύρετε, σας ζητούμε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ερευνήσετε τον πιο βιώσιμο τρόπο μετάδοσής του. Εάν εξακολουθεί να είναι σε καλή κατάσταση, εξετάστε το ενδεχόμενο να το δωρίσετε στο τοπικό κοινοτικό κοινωφελές σας κέντρο και, αν όχι, ρίξτε μια ματιά στο πού μπορούν να ανακυκλωθούν τα υφάσματα κοντά σας.

 

Τα προηγούμενα μπλουζάκια μας

Όλα τα μπλουζάκια που διατίθενται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι πιστοποιημένα με το πρότυπο OEKO-TEX Standard 100, που σημαίνει ότι έχουν δοκιμαστεί σε εργαστήριο και έχουν επιβεβαιωθεί ότι έχουν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα επιβλαβών ουσιών, επομένως είναι ασφαλή για τον άνθρωπο. Είναι επίσης όλα πιστοποιημένα κατά WRAP, διασφαλίζοντας ότι έχουν κατασκευαστεί ηθικά με νομική συμμόρφωση, τουλάχιστον κατώτατο μισθό, ασφαλείς συνθήκες εργασίας και χωρίς καταναγκαστική ή παιδική εργασία.

OCS-100_Color - Copy.png
white_2D00_vegan_2D00_logo_edited.png
global standard - Copy_edited.png
fair wear - Copy_edited.png
LW_logo_LW employer only_0_edited.png
istockphoto-1202480659-170667a_edited.png
SolidariTee Logo RED (No Background).PNG

Οι εθελοντές μας

Το SolidariTee διευθύνεται εξ’ολοκλήρου από φοιτητές και δεν απασχολεί αμειβόμενο προσωπικό. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να συμβάλλει στο SolidariTee πέραν της ζωής του ως φοιτητή, φίλου, μέλους της κοινωνίας, συγγενή κ.ο.κ. Η προσφυγική κρίση μπορεί να είναι μας καταβάλλει κατά καιρούς, ακόμη και για όσους είναι αρκετά τυχεροί να μην την βιώνουν άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι η εξάντληση και η κούραση του ακτιβισμού είναι ιδιαίτερα πιθανά ενδεχόμενα - ενώ είναι, φυσικά, σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό σχετικά με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, είναι επίσης σημαντικό για τους εθελοντές μας να αφιερώσουν χρόνο για να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Για να βοηθήσουμε στην άμβλυνση αυτών των κινδύνων, έχουμε μια ειδική Ομάδα Πρόνοιας στη διάθεσή μας για να συζητήσουμε τυχόν ζητήματα, να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που μπορεί να έχουν οι εθελοντές με την εσωτερική δομή του SolidariTee ή απλά να μιλήσουμε μαζί τους.

 

Έχουμε επίσης αφοσιωμένους εκπροσώπους για την εκπροσώπηση των μειονοτήτων εντός του οργανισμού μας, συμπεριλαμβανομένου του αξιωματούχου της γυναίκας, της ΛΟΑΤΚΙ+, και του υπευθύνου ψυχικής υγείας και αναπηριών. Αυτές οι θέσεις έχουν σχεδιαστεί τόσο για να παρέχουν υποστήριξη σε εθελοντές που ταυτίζονται με τη σχετική ομάδα, όσο και ώστε να διασφαλίζουν ότι το SolidariTee είναι ένας εξαιρετικά φιλόξενος χώρος για όλους.

 

Η πολιτική μας για τις εικόνες προσφύγων

Στο SolidariTee γενικά αποφεύγουμε τη χρήση προσώπων προσφύγων στον ιστότοπό μας, στα κοινωνικά μέσα ή σε οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο. Αυτό συμβαίνει για 3 βασικούς λόγους:

  1. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν ηθικά ζητήματα σχετικά με τη χρήση φωτογραφιών προσφύγων για μια καμπάνια, όταν το άτομο που εμφανίζεται μπορεί να μην επωφεληθεί άμεσα από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ως αποτέλεσμα.

  2. Δεύτερον, γνωρίζουμε πολύ καλά την ψευδή διάκριση μεταξύ «καλών» και «κακών» προσφύγων, η οποία παγιώνει την ιδέα ότι ορισμένα άτομα είναι πιο ευάλωτα και οφείλουν να απολαύουν περισσότερης συμπάθειας και δικαιωμάτων από άλλα. Πιστεύουμε ότι οι εικόνες προσφύγων διαιωνίζουν αυτά τα στερεότυπα μόνο με εικόνες που απεικονίζουν εκείνους που θεωρούνται στερεότυπα ως «καλοί πρόσφυγες».

  3. Τέλος, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε την ψευδή ιδέα ότι το SolidariTee διασώζει ενεργά πρόσφυγες. Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι ζητούν άσυλο αξίζουν να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια και πιστεύουμε ότι η διατήρηση της εμπιστευτικότητας όσον αφορά την ταυτότητά τους και η μη εκπροσώπησή τους ως θύματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό.

Θέλουμε επίσης να δείξουμε ότι η υποστήριξη των προσφύγων, η συγκέντρωση χρημάτων και η αλληλεγγύη γενικότερα μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς την εκμετάλλευση των πληγέντων ατόμων.

 

Πιστεύουμε ότι αυτή η πολιτική είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε τις αξίες για τις οποίες αγωνιζόμαστε στην προσφυγική κρίση αναγνωρίζοντας ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι άδικη και απαράδεκτη, παρά ως απάντηση σε δυνητικά τραυματικές εικόνες ανθρώπινων δεινών.

 

Πιστεύουμε ότι οι εικόνες τραγωδίας και πόνου δεν είναι απαραίτητες για να δράσουμε σχετικά με τις αιτίες που πιστεύουμε.

 

Η αντιρατσιστική μας δήλωση

Το SolidariTee στέκεται αρωγός σε περιθωριοποιημένες κοινότητες παγκοσμίως. Καταδικάζουμε την αστυνομική βαρβαρότητα και καταπίεση που αντιμετωπίζει η Μαύρη κοινότητα στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και ολόκληρος ο κόσμος. Υποσχόμαστε ως κίνημα να ακούμε, να αμφισβητούμε τους εαυτούς μας και να καταγγέλλουμε τη λευκή υπεροχή σε όλες τις μορφές της, και να θυμόμαστε εκείνους που έχουν χάσει τη ζωή τους από την αστυνομική βαρβαρότητα και καταπίεση σε οποιαδήποτε μορφή.

Το SolidariTee καταδικάζει περαιτέρω τις φωτογραφίσεις τραυματικών εμπειριών που περιβάλλει την απεικόνιση των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την καταπίεση που υφίστανται. Θα συνεχίσουμε να σεβόμαστε και να υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια όλων των ατόμων αποφεύγοντας τη δημοσίευση ενοχλητικού ή εξευτελιστικού περιεχομένου.

Το SolidariTee αναγνωρίζει ότι στη δική μας σφαίρα, η αστυνομική βία κατά των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο υφίσταται ως μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος που λαμβάνει πολλές μορφές διεθνώς. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να μορφωνόμαστε και να ενισχύουμε τις φωνές εκείνων που έχουν σχετική εμπειρία. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα ισχυρό εργαλείο προώθησης ακτιβισμού, αλλά αναγνωρίζουμε ότι απέχει πολύ από το να είναι αρκετό.

Δείτε εδώ για αντιρατσιστικούς πόρους.

 

Η υπόσχεση στους υποστηρικτές μας

 

Στο SolidariTee γνωρίζουμε ότι περιμένετε τα καλύτερα από εμάς. Υποσχόμαστε ότι:

  • Θα κρατάμε πάντα τα διοικητικά μας έξοδα στο ελάχιστο, έτσι ώστε το μεγαλύτερο μέρος της δωρεάς σας να πηγαίνει απευθείας στην παροχή βοήθειας στην προσφυγική κρίση.

  • Θα είμαστε πάντα διαθέσιμοι για να σας ακούσουμε και να απαντήσουμε σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε σχετικά με τη δουλειά μας.

  • Θα διατηρούμε πάντα τα στοιχεία σας συμμορφούμενοι πλήρως με την Οδηγία GDPR και δεν θα τα  διαβιβάζουμε ποτέ σε τρίτους.

  • Θα προσπαθούμε πάντα να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των προσφύγων παγκοσμίως, χρηματοδοτώντας τις πιο αποτελεσματικές και βιώσιμες μορφές προσφυγικής βοήθειας που μπορούμε.

 

Οι πολιτικές μας και η διαδικασία εξεύρεσης πόρων

Γνωρίζουμε ότι οι υπεύθυνες πρακτικές συγκέντρωσης χρημάτων είναι σημαντικές - είμαστε εγγεγραμμένοι στον Ρυθμιστή συγκέντρωσης κεφαλαίων του Ηνωμένου Βασιλείου (Fundraising Regulator) για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε ενήμεροι και εφαρμόζουμε τις βέλτιστες πρακτικές όσον αφορά την εξεύρεση πόρων.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον Fundraising Regulator και το έργο που κάνουν εδώ.

Picture1_edited_edited.png
Picture1_edited_edited.png
bottom of page