top of page

Ta SolidariTees

Από το 2017, έχουν πωληθεί πάνω από 25.000 SolidariTees. Τα μπλουζάκια μας είναι μια απτή έκφανση της αλληλεγγύης μας στους πρόσφυγες. Διαβάστε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αντίκτυπο του SolidariTee και τα σχέδιά του.

 

Πού πηγαίνουν τα χρήματά σας;

Περισσότερα των 9,9 ευρώ από κάθε SolidariTee των 12 ευρώ (ή 9,4 ευρώ από το SolidariTee των 14 ευρώ) προορίζονται απευθείας για τη χρηματοδότηση ΜΚΟ που εργάζονται για την παροχή νομικής βοήθειας και άλλων ζωτικών υπηρεσιών.

Ως φοιτητές, είμαστε ειδικοί στην εξοικονόμηση χρημάτων. Όλοι εργαζόμαστε εξ αποστάσεως και έτσι αποφεύγουμε την ενοικίαση χώρου γραφείου. Αυτό σημαίνει ότι το διοικητικό κόστος μας είναι εξαιρετικά χαμηλό. Χάρη στο εθνικό μας δίκτυο εθελοντών σπουδαστών, είμαστε σε θέση να μεταφέρουμε τα μπλουζάκια χέρι με χέρι, για να μειώσουμε το κόστος παράδοσης και να διασφαλίζουμε χώρους εκδηλώσεων δωρεάν.

Όλα τα μπλουζάκια μας είναι ηθικά κατασκευασμένα, με τη συλλογή για το 2020 να είναι 100% βιολογική. Στο SolidariTee, πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς να σεβόμαστε τη γη στην οποία ζούμε, οπότε μειώνουμε τα απόβλητα όσο το δυνατόν περισσότερο. Ταχυδρομούμε μπλουζάκια από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα σε ανακυκλωμένο χαρτί περιτυλίγματος και μειώνουμε τα πλαστικά μίας χρήσης στις εκδηλώσεις μας.

Τι πετυχαίνουν τα χρήματά σας;

 

 

 

 

 

Infographic Soli 2_edited.png
Infographic Soli 1_edited.png

Σχέδιο 2020-21

 

Το φετινό σχέδιο εμπνέεται από μια συνεργατική πρωτοβουλία τέχνης στο Elpida Home, ένα κοινοτικό κέντρο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο, μέσω των αξιών του ανθρωπισμού, της αξιοπρέπειας και της συμπερίληψης όλων-inclusion, ασχολείται με την παροχή και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής υποστήριξης για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο.

Ο σχεδιασμός δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια ενός workshop, στο οποίο μια ομάδα προσφύγων και αιτούντων άσυλο βρισκόταν απέναντι σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί και ανίχνευσε το περίγραμμα των άλλων. Μερικά αλληλεπικαλύπτονται, άλλα είναι εκ φύσεως διακριτά, κάθε περίγραμμα, σχήμα και σχήμα αντικατοπτρίζει έναν αστερισμό της διαφορετικότητας, της ατομικότητας και της κοινότητας.

 

Σχέδιο 2019-20

 

Ο Wahid Taraky, ένας δάσκαλος που έγινε καλλιγράφος, σχεδίασε αυτά τα μπλουζάκια. Ως Αφγανός αιτών άσυλο στη Μόρια, βάσισε αυτά τα σχέδια στις αξίες που θέλει να δει να διαδίδονται ευρύτερα στο μέλλον - ελπίδα, ειρήνη και ασφάλεια.

Ο Wahid λέει:

«Όλη η ελπίδα, η αγάπη και η υπομονή μου κατευθύνονται προς τη δημιουργία μιας ειρηνικής ζωής για την οικογένειά μου. Πέρασα όλη μου τη ζωή περιτριγυρισμένος από πόλεμο και δεν θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στην ίδια κατάσταση. Τους έφερα εδώ για μια νέα αρχή, μια καλύτερη εκπαίδευση, μια καλύτερη ζωή».

Σχέδιο 2018-19

 

Αυτά τα σχέδια δημιουργήθηκαν από την Dar Al Naim, μια νεαρή καλλιτέχνιδα από το Σουδάν.

Το έργο που δημιουργεί καταδεικνύει μια δυναμική ματιά στον νομαδικό, αφρο-κοσμοπολίτικο τρόπο ζωής της στη λογική της διασποράς.

Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει πολύχρωμες εικόνες, πίνακες ζωγραφικής, υφαντικές εργασίες, εκτυπώσεις και σκίτσα. Το στυλ της είναι καλειδοσκοπικό, κορεσμένο με σύμβολα και εικόνες πολιτιστικής σημασίας για τους Σουδανέζους.

 

Σχέδιο 2017-18

 

Το πρωτότυπο σχέδιο t-shirt και tote πάνινης τσάντας (βλ. παρακάτω) είναι ο καρπός μιας τυχαίας συνάντησης μεταξύ ενός συγκεκριμένου Αφγανού πρόσφυγα, ενός δικηγόρου ασύλου και της ιδρύτρια μας Tiara Sahar Ataii, που δούλευε εθελοντικά ως διερμηνέας.

 

Η Tiara μας λέει ότι ο σχεδιασμός του κόκκινου κουτιού βασίζεται σε ένα έργο τέχνης που σκιαγράφησε αυτός ο Αφγανός πρόσφυγας, περιγράφοντας λεπτομερώς το ταξίδι του ως αιτούντος άσυλο:

«Προσπαθούσαμε να επεξεργαστούμε τη βασική γεωγραφία της ζωής του: πού γεννήθηκε, πού δούλεψε, πού εκπαιδεύτηκε ως αξιωματικός του στρατού, από πού ήταν η σύζυγός του, από όπου γεννήθηκε ο γιος του. Βασικά, χρειαζόμασταν τις λεπτομέρειες του  μέρους όπου συνελήφθη και βασανίστηκε από τους Ταλιμπάν, τις λεπτομέρειες των οποίων ελπίζαμε να συμπεριλάβουμε στην υπόθεσή του ως βασικό μέρος στην αξίωσή του για άσυλο.

Προσπαθήσαμε και δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε μερικές από τις αγγλικές μεταφράσεις των χωριών που κατονόμασε. Στο τέλος της συνάντησης, υποσχέθηκα στον δικηγόρο ότι θα έπαιρνα στο σπίτι τον χάρτη που είχε φτιάξει ο εν λόγω πρόσφυγας, ώστε να μπορέσω να κάνω λίγη έρευνα πάνω σε αυτόν. Ερευνώντας τα ονόματα των χωριών εκείνο το βράδυ, συνειδητοποίησα ότι κρατούσα την ιστορία ζωής του στα χέρια μου. Αυτός ο χάρτης έγινε το κεντρικό σχέδιο για εκείνη τη χρονιά, και μπορείτε να τον δείτε σε όλα τα μπλουζάκια.»

 

 

 

 

SolidariSweaters – Νέα! 

 

Το ολοκαίνουργιο SolidariSweater διαθέτει το αγαπημένο μας σχέδιο «κόκκινου χάρτη», το οποίο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ ενός Αφγανού πρόσφυγα, ενός δικηγόρου ασύλου και της ιδρύτριας της SolidariTee, Tiara, που δούλευε εθελοντικά ως διερμηνέας. Το ίδιο το κόκκινο τετράγωνο είναι ένας χάρτης, γεμάτος με τοποθεσίες των κύριων συμβάντων που προσδιόρισαν τη ζωή αυτού του αιτούντος άσυλο.

Όπως και τα μπλουζάκια του 2020, τα νέα μπλουζάκια μας κατασκευάζονται από τη Fifth Column T-Shirts, εργοδότη Αξιοπρεπούς Μισθού για το Λονδίνο, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από πολυεστέρα και 100% οργανικό βαμβάκι και είναι vegan, πιστοποιημένα από την Fair Wear και χωρίς βλαβερά για την υγεία μελάνια.

199920870_2585339668435866_8290447884111608653_n.jpg
solisoli.PNG
136351756_225702345663783_85770209017374.webp
soliwahid.PNG
soslsosl.PNG
soliii.PNG

2017-18 Tote Πάνινη Τσάντα 

Αυτό το σχέδιο δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον γιο αυτού του Αφγανού πρόσφυγα. Η Tiara θυμάται:

«Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης συνάντησης, είχα παρατηρήσει ότι ο εννιάχρονος γιος του είχε βαρεθεί οικτρά. Στην επόμενη συνάντησή μας, φρόντισα να έχω μαζί μου χαρτί και ένα στυλό, καθώς ήξερα ότι ο πατέρας του προσπαθούσε να του διδάξει να γράφει στα Περσικά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο γιος ασχολήθηκε με ένα ποίημα που ο πατέρας του είχε γράψει και διδάξει στον γιο του.»

«Την τελευταία μέρα μας στη Χίο, ο πατέρας μού παρουσίασε το ποίημα που έγραψε ο γιος του «τακτοποιημένα και σωστά». Αυτό είναι τώρα το σχέδιο στις τσάντες tote. Ασχολείται σε μεγάλο βαθμό με την ωριμότητα και την ενηλικίωση. Θέλω να πιστεύω ότι μπορείτε να εντοπίσετε την ιστορία και τις ελπίδες της οικογένειας μέσα από αυτά που έχουμε δημιουργήσει φέτος, παρόλο που είναι μόνο αποσπάσματα αυτού που φαντάζομαι ότι περνά από το μυαλό τους αυτή τη στιγμή.»

solisolisoli.PNG
σοσλσολσι.PNG
soli tote.PNG

Τα δικά σας ειδικά σχεδιασμένα μπλουζάκια;

 

Η ηθική κατασκευή μπλουζών μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, είμαστε ευτυχείς, γιατί, εάν η επιχείρησή σας, η ομάδα ή η κοινότητά σας θέλει να αγοράσει μαζικά μπλουζάκια κατά παραγγελία, μπορούμε να το επιτύχουμε αυτό για εσάς! Το μόνο που ζητάμε σε αντάλλαγμα είναι μια δωρεά της επιλογής σας στο SolidariTee.

Για περισσότερες πληροφορίες, στείλτε μας ένα email στο solidariteegreece@gmail.com

bottom of page